Komende Evenementen

Geen evenementen

Kalender

Augustus 2020
Z M D W D V Z
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Sponsoren

  • Harley & Bikes
  • Primera
  • Edwin Koeriers
  • Fliessen XL

UDI als satellietvereniging op Krajicek Plaza

 

UDI als satellietvereniging op Krajicek Plaza

Satellietvereniging? Het klinkt je misschien gek in de oren, maar in Enschede is het inmiddels een welbekend begrip. In de wijk Boswinkel zijn geen sportverenigingen aanwezig, maar toch kunnen kinderen uit de wijk hier sinds een aantal jaren sporten. Dit is te danken aan de satellietverenigingen die actief zijn op het Richard Krajicek Plaza, en voetbalvereniging UDI is er daar één van.

Sinds 2008 kunnen de kinderen uit Boswinkel eindelijk weer voetballen in de buurt. Voetbalvereniging UDI organiseert namelijk sinds die tijd voetbalactiviteiten op het Krajicek Plaza dat sinds 2008 in die wijk gelegen is. De trainingen zijn gratis en toegankelijk voor alle kinderen die zin hebben in een potje voetbal.

Het idee erachter is dat kinderen in sportarme wijken als Stadsveld, Pathmos en Boswinkel toch kunnen bewegen in hun eigen omgeving.

 

Dick Snijder, sportconsulent van de gemeente Enschede zegt hierover het volgende: “Dat werkt heel laagdrempelig. Voor ouders is het veel gemakkelijker om hun kinderen naar een veldje in de buurt te laten gaan, waarbij vader en moeder zelf nog een oogje in het zeil kunnen houden.”

Buiten het feit dat de kinderen uit Boswinkel nu weer naar hartenlust kunnen voetballen, hebben de activiteiten op het Krajicek Plaza ook voor UDI grote voordelen. De vereniging komt namelijk oorspronkelijk uit die wijk en hoopt zo op een positieve manier nieuwe zieltjes voor de club te kunnen winnen. Daarbij staat tegenover al hun inspanningen voor de wijk Boswinkel, dat de club zelf soms ook gebruik mag maken van het Krajicek Plaza.

Hans Franken, jeugdtrainer van UDI zegt hierover: “Tijdens de aanleg van het kunstgrasveld op ons sportpark of wanneer de velden opnieuw ingezaaid moesten worden, hebben we voor onze pupillentrainingen een paar keer gebruik gemaakt van de Krajicek Plaza. Ook hebben we de seizoensafsluiting al een paar keer op deze locatie gehouden. Dan spelen de ouders tegen de kinderen en dan maken we tevens gebruik van de naast gelegen speeltuin, uiteraard in goed overleg.”

UDI is dus zeer blij met het Krajicek Plaza in de buurt en hoopt het veld ook in de toekomst nog op allerlei manieren te kunnen benutten