• Marinus had een slagerij aan de Poolmansweg. Veel Enschedese Boys-leden kochten hier hun vlees. Door een conflict met de elftalcommissie zegde hij daar zijn lidmaatschap op.

    Het bestuur van UDI kreeg hier lucht van en probeerde Marinus voor hen te winnen. Na een gesprek met zijn vrouw werd hij lid van UDI, maar hij stelde als voorwaarde dat UDI-leden bij hem vlees moesten gaan kopen. Het toenmalige bestuur heeft deze voorwaarde op zich genomen en zo werd Marinus in 1935 een gewaardeerd lid van onze vereniging.

    Door zijn spelinzicht en technische vaardigheid werd hij een geweldige versterking voor ons eerste elftal. Onze club speelde toen in de derde klasse van de TVB. Tegen Glanerbrug 2 speelde hij op 27 oktober 1935 zijn eerste competitiewedstrijd. Het werd een 1-0 overwinning door een doelpunt van Marinus Goedhart.

     Op 13 september 1942 speelde hij voor UDI tegen De Tubanters zijn laatste competitiewedstrijd. Door een doelpunt van hem won UDI met 1-0. Het was niet zijn enige succes, want mede door zijn inbreng behaalden wij in die periode vier kampioenschappen en promoveerden we van de derde klasse TVB naar de vierde klasse KNVB. Zeven seizoenen, van 1935 tot 1942, heeft Marinus Goedhart de roodwitte kleuren van zijn club verdedigd.

     Op 11 januari 1943 overleed Marinus in het concentratiekamp Amersfoort aan een hersenbloeding. Ter nagedachtenis aan een goede vriend en voortreffelijk sportman is dit toernooi, dat in 2023 75 jaar bestaat, naar hem vernoemd.